1-3.jpg

總統府接待中心改造設計

Taipei Presidential Office Reception design

項目:室內設計

基地:台北市總統府

參與:周書賢、姚婷婷、洪意晴、陳彥蓉

年份:2019-2020

執行:設計提案

總統府的參觀報到接待中心空間改造,主要設計透過動線整理與空間的再造,打造一處能呈現親民與服務於民的總統府參觀報到空間。配合相關報到與安檢動線梳理,讓國人可以在參觀過程中體驗接待中心空間。設計概念透過台灣島嶼地形變化性,透過數位參數運算整合成室內的主視覺牆面與造型天花,同時創造友善的報到與參觀動線。設計方案提出「天空之島」與「山巒之形」概念成為接待中心空間的焦點,透過主視覺牆面與天花板設計重新梳理空間的秩序與室內外空間的界定,藉此重新成為新的接待中心空間體驗。

Project: Interior Design

Site: Taipei City Presidential Office

Participants: Kerby Chou, Yao Tingting, Hong Yiqing,

                       Chen Yanrong

Year: 2019-2020

Implementation: Design proposal

The space renovation of the visit and registration reception center of the Presidential Palace is mainly designed to create a visitation and registration space of the Presidential Palace that can present the people and serve the people through the arrangement of movement lines and the reconstruction of space. Cooperate with related check-in and security check lines, so that Chinese people can experience the reception center space during the visit. The design concept is integrated into the main visual wall and ceiling of the interior through the variability of the topography of the island of Taiwan and digital parameter calculations, and at the same time creates a friendly flow of registration and visits. The design proposal proposes that the concepts of "sky island" and "mountain shape" become the focal point of the reception center space. Through the design of the main visual wall and ceiling, the order of the space and the definition of indoor and outdoor spaces are reorganized to become a new reception center. Space experience.